Wednesday, 30 June 2010

hari rabu 30 june 2010

hurm...semalam aku dapat berita gembira...
selepas bangun dalam pukul 9 pagi...aku on pc...maen fb jap..sambil2 tunggu pukul 10..
before that..akucuci muka..gosok gigi..mandi tak lagi ni...
lepas pukul 10 je.aku kol starbucks cawangan sec.9..
aku nk tau status aku mintak kerja kat situ dapat ke tak???
alih2 die ckp dapat...wah!!!!!!gembiranya....hehehe..mau tak..at least aku ada duit saku nanti..
part time job kan..sementara aku habisan final sem aku ni..
tak la aku susahkan ayah aku...sian die...bagi duit belanja aku lagi...duit rumah sana lagi..kalau boleh aku da tak nak mintak duit die...umur da berapa...:) masih mintak duit kat ayah...
isk3...
tapi..dlm masa yang sama ada perasaan tak senang gak..risau aku tak mampu bawak jugak kerja smabil belajar ni...sebab semester lepas menjadi saksi..aku xmampu nk bawak design ngn thesis sekali..plus subject2 laen....hopefully i can finish it this semester..no no no... i have to finish this semester...
kawan ayah aku ada offer kerja kat UK...hurm..interesting gak.tp tak dpt nk kerja la....sebab study lagi..kalau dpt g UK ok gak kan??kan?korang doa2kan lah ye...
lepas tu..aku baca la komik.....budget nk tgk cerita yang aku nanti2kan..
Lagenda Budak Setan...
dari pukul 12 nk tgk..aku jump ke pukul 2...smpi la ke pukul 4..
aku da stop maen pc..alih2 hujan???????????adeh!boleh lak hujan..hurm...
so aku buat keputusan aku nk tidor.....
bangun dalam kul 6:30 mcm tu la......
bila fikir2 balik..cerita yang aku nk tgk tu xlama lagi kaan habis kat pawagam...mcam mane ek?
isk..tak boleh jadi ni.aku kena tgk gak....
so aku pun tgk....berbekalkan nasihat kawan aku yang tau aku gila membaca novel budak setan ni...
"mi,..jangan mengharap sangat ngn cerita ni..nanti ko kecewa.."
so bila aku tgk...apa yg disampaikan tu betol...agak mengecewakan.....semua benda nk dcepatkan...smpi benda2 yang tak patut nk tunjuk pun d tunjuk..klimaks takde...s,..aku budget aku menangis la berjujuran air mata tgk cerita ni....tapi tak....aku selsema sebab sejuk giler dalam tu!!!!!!org tak smpi 10 org tgk...hehehe....kesimpulannya..cerita lagenda budak setan mengecewakan aku...tp takpe..at least aku dpt tau aku ada kerja part time...hehehe....
balik tu..lepak kat kedai makan Barra...sec 7..lepak ngn dila,chaq,acap n awek acap..dila nk balik K.T dah next week..balik terus..katanya...tak dtg2 lagi..ala...tak dpt sakat si penakut ni lagi...kalau tak Ya Allah..penakut yang amat...hehehe...
sambil2 tgk bola....aku budget jepun meanng..tp takde luck..papehal pun...
korang (jepun n korea selatan) membuat kami rakyat asia bangga..bila la malaysia akan jadi mcam korang..mesti sangat indah saat tu..aku harap sgt sebelum aku meninggalkan dunia ni..aku sempat tgk malaysia bermain di worldcup dan bagi cabaran seperti korea n jepun...
huhuhu...lepas tu..balik rumah..aiman n rafi dtg rumah..apa lagi..berentap luak ngn PS2..
dgr citer si aiman kalah PES ngn rafi..hahaha..sorry aiman..terbocor rahsia...hehehe...
and then aku g tgk bola lagi...my last team standing in the tournament....
Spain...go go spain!!!!yes!spain menang...1-0..walaupun hanya 1 gol..tp sgt bermakna..permainan Spain pagi tadi sgt hebat.permainan sebuah negara juara eropah...:) itu je la yang aku buat..smpi la ni..tak tido2 lagi..adoi..mata2..............

Sunday, 27 June 2010

AKU MARAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


assalamualaikum.......dengan lafaz Bismillah..........aku akan mulakan ceritera aku hari ni dengan tajuk "aku marah"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
right now its 3:16am in the morning....sunday morning....aku smpi rumah aku jumaat malam...tak de la jumaat malam pun...saturday morning i think....around 1am in the morning...
.sampai dari shah alam.....
aku budget aku balik rumah..something interesting happen ke..aku boleh ikot hantar adik aku g register kat UiTM Seri Iskandar ke...cuci2 mata kat sana ke..tgk budak2 baru masuk U...kan???
tapi,,semuanya punah...bukan sebab mak or ayah aku...
tapi sebab seseorang yang bernama si S....
damn!!!!!!i haven't felt angry like this before..err,,.....once i think.....but it's all gone...maybe due to my age..i want everything to solve by talking....diplomasi.....
tapi kali ni..aku betul2 tak boleh blah....ikutkan nafsu amarah aku ni...aku nak je tikam2 budak ni....kepla die,...aku hentak guna tukul.....muka die...aku seret kat jalan tar.....kaki tangan die.....aku potong!!!!!!!!!!mata die aku korek.....lidah die aku potong......argh......ikotkan macam2 seksaan aku nk buat kat budak ni...bukan takat pukul je...aku nak hentam budak ni...biar die lumpuh terus....keluar dari hidup aku....hidup keluarga aku......
Ya Allah...berikanlah hamba mu ini Kekuatan......jangan kau biarkan aku hanyut oleh hasutan syaitan yang direjam ni.....yang mana....mereka mmg mampu.....buat masa ni..tahp kesabaran aku..sangatlah nipis...senipis apa yang korang rasa paling nipi skorang tgk la....
senang sangat nak meletop.tunggu akunya picu ni ditrigger je....
haishhhh!!!cincha!!!!!!!!!!!!!!aigooooooooooooooooooooooooooo....
kawan2 ku....tolonglah kawan kamu ni.....apa yang patut dia buat???patutkah aku bertindak?
ataupun aku biarkan ayah aku setelkan segala2nya???apa yang ayah aku harapkan dari aku????adakah die nk mintak tolong aku???dad,...help me....
aku perlukan guide sekarang ni....seseorang yang berpengalaman dalam hal2 ni....
argh......................
Ya Allah....................................................
Astaghfirullah al-Azim...............

Friday, 25 June 2010

teman,sahabat,kawan,

"The better part of one's life consists of his friendships."
- Abraham Lincoln-

entri kali ini mengenai teman, sahabat ataupun kawan. aku rasa aku tulis benda ni pun sebab malam tadi kot. yelah...sejak habis je final..semua kawan2 sekelas aku balik ke rumah masing2.....aku je yang masih di shah alam ni...nak2 pulak aku repeat satu paper....design...(mmg da tau repeat pun)....
nak dijadikan cerita....dari last week..aku sorang2 kat shah alam ni...rasanya da lagi kot...tp tak la serapat dengan yang laen2 ni...yang aku rapat2..close2 gitu2...semua takde......nan xde..chaq xde.....fuad xde.....ruwaidah takde......lala xde...duan xde....imran xde....amin xde.....hurm.mane korang...mmg tak nk balik sini ke????xpelah....(bukan merajuk....aku faham...korang da bosan duk shah alam ni..)

so,...bila this week...nan pun balik!!!weeeeeeeeee.seronok aku..die balik je terus ada aktiviti..keluar malam la...apa la...hehehe..tp kali ni balik2 je...malam tu die ajak pergi gym....smpi la hari ni...3 hari berturut2 kau..tak pernah aku g gym berturut2...dah la maen besi!!!!!!pergh!!!otot sakit tak yah ckp la....tp..yang peliknya..aku suka..hahaha..sakit2 otot ni rasa sedap la..aku enjoy sakit ni....itu satu hal la...yang kes atas treadmill...sebelum ni..tak leh lari...1st day jalan je.....2nd day jog sekejap2....hari ni aku jog lam ala non stop..pergh!!!!baju habis basah!!!!!
before g gym malam tadi.... si lala kol....
"abg ben, ni lala ni...lepak nk malam ni..makan pizza..lala belanja" lala ckp lebih kurang mcm tu lah..ak pun xigt...tp aku tolak..baca tu!AKU TOLAK!!!PIZZA lak tu.isk3..aku pentingkan gym lagi dari pizza..tak pnah aku tolak makanan...huhuhu....

pergi la gym..balik dari gym tu....singgah la beli nasi jap..yela...lepas bersenam..otot2 ni perlukan tenaga2 balik untuk pulihkan sel2 yang koyak tu kan....ruwaidah lak kol....
"abg ben....dah makan?nak lepak tak?jom.kat pizzahut.."
aku ngn nan pun on je...(makanan da beli ni...)
isk3...balik tu..aku ngn nan makan la dulu....
mmg cepat la makan..tak kan nk dorang tunggu lama kot kat pizza tu...
lepas makan .mandi teros la gerak jumpa dorang..
dorang kat kfc....pizza hut da tutup..huhuhu...takde rezeki la tu....

yang bestnya..kami borak2...macam2....mmg nampak sangat da lama tak jumpa....
banyak sangat isu yang kami borakkan..gosip sana..gosip sini...
aku ngn lala apa lagi..kenen2kan la si nan ngn ruwaidah ni..ruwaidah hanya mampu tersnyum malu...(malu tandanya setuju)..hihihi....
aku rasa seronok sgt..dah lama tak jumpa kan...
dorang dtg pun sebab master dorang...registration master dorang ni ada problem..itu tak pentingla..yang penting....dapat jumpa dorang ni..
aku rindu dorang ni...ye la....2 1/2 tahun bersama...menghadapi liku2 hidup di kampusp bersama2..mengadap peel2 lecturer yang pelik2.....
alih2 hilang mcm tu je...mmg la rindu...
sedar2 dah pukul 3:30 pagi!hamik!!!!!!!!!!!!!!!
hahaha..borak nya hal...itupun aku rasa..kalau tak tgk jam tu..mmg borak lagi la tu..sear2 subuh baru balik...
kalau ada keret..mmg confirm merayap la kami malam tadi...hihihi....

anyway...thanks kawan2ku..yang sanggup jadi kawan aku......
aku bukanlah sempurna.....
aku cuma insan biasa yang punya jiwa dan perasaan...yang punya akal dan fikiran.....
aku suka kawan aku..aku tak suka hilang kawan..aku pernah hilang kawan....
sakit..sakit sangat2....tapi sekarang dah baik balik..hehehehe...
flesh and blood brother...flesh and blood!!!!

owh tak lupa...thanks kepada lala and ruwaidah kerana belanja kami makan malam tadi...(sia2 je kalori aku terbakar malam ni..)
tapi takpe...demi kawan..aku sanggup buat apa saja...itu aku la..korang aku tak tau la..hahahaha...
jumpa lagi di entri yang baru.....daaaaaaaaaaaaaaaaa
assalamualaikum.........

Thursday, 24 June 2010

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.........


hurm....how many days dah lepas....selama tu la aku tak tulis blog ni...
well,..entri untuk hari ni...hurm....mcm yg tajuk tulis la..
"errrrrrrrr....."
sebenarnya aku tak tau nk tulis apa lately...sebab tu aku senyap jek...
masalah?hurm..everyday ada masalah.....
tp.tiap2 kali tulis masalah jek kat sini...boring lak org nk baca masalah au ni ha...haiyooooo...
dengan itu aku pun tak menulis...
tp kenapa hari ni aku nk tulis gak?
ntah...dah boring sgt kot...
mcm baby tu ckp la....
"the more i think,.the more confused i get"
alih2 sekarang ni ....aku cuba menulis dengan tanpa berfikir....
bukan apa..pernah jugak menimbulkan kekecohan sebentar......
kerana menulis tanpa berfikir...argh..lupakan..itu kisah lama....
ha..berbicara mengenai menulis tanpa berfikir...
di laman Facebook,...aku telah di tag oleh kawan aku dekat satu gambar ni...
mengenai seorang siswa UKM(siswa ke?ramai ckp mcm pondan!!!pondan burok la...bukan yang hot2 ni..)
die buat propa lak...mcm publisiti murahan..die ngan kawan2 die boleh kutuk UiTM???
pergh....terbakar beb!!!!satu malaysia terbakar dgn kata2 budak ni...silap2 haribulan ada yang perot besar ke......kena santau ke..apa ke.tp yg pasti bukan aku buat la..
cuma yang peliknya..kenapa die bengang sangat ngn UiTM?kenapa die hina sgt2???
persoalannya..hina sgt ke universiti tempat aku blajar ni????
setahu aku lah...student uitm lah antara yg senang dapat kerja....
ntah la..aku rasa die ada masalah ngn uitm ni....
kalau la UKM tu jenis tak terima melayu...aku rasa die ni pun menari2 jugak la kat depan pagar UiTM ni...nk masuk....haiyo....brader@sister...tak perlu kot nk kutuk2 tempat orang laen belajar..sama je....still dalam malaysia gak....kalau kau masuk UKM pun.kalau lingkup..lingup jugak...
hurm..tak pasal2 lak aku emo..haish!!!!!!!!aku kalau boleh tak nak la menghina jugak...sebab...kalau kita hina budak ni.maki hamun die...sama la tahap mentaliti kita ni dengan manusia si bengot ni........
hurm........apa2 je lah labu.....yang penting ko dah buat scene kat fb..ko kena terima akibatnya.....

e'eh..byk lak aku menulis..tadi kata blur.....hehehe....
owh ye....sabtu ni...adik aku...yang no 3..akan menjadi seorang pelajar universiti...
UiTM gak!!!!aku bangga jadi student UiTM!!!
die akan register sabtu ni..so,..aku rasa aku pergi gak kot.....hantar la die ni....bagi la nasihat..sepatah dua kata...kalau dpt sepatah dua..hehehehe...
papehal pun..good luck adikku!!! :)

ok lah...kawan aku datang pulak waktu idea-idea untuk aku mencoretkan sesuatu penuh...nanti aku coretkan lagi ya.....assalamualaikum........

Tuesday, 8 June 2010

hari-hariku......

hari isnin..aku budget nk balik shah alam....tpi tak jadi....pinjam camera kawan....nk amik gmbr anak buah...byk gak..tp tak reti duk diam...hangin gak satu badan.haiyo.........
nak amik kat taman..dgn die..kajan ghujan lebat lak..adeh3...xdpt buat pape..nkbalik shah alam pun..punah la....
dah la pagi tadi....
tgh sedap2 tidur...
CIMB bank kol....adoi..nama aku dah la black list....
die suh bayar balance hutang keta lama aku.....kalau tak surat mahkamah sampai....
Ya Allah...satu2 Kau bagi kat aku...dengan tak kerja lagi nya....dengan result pun tak menentu lepas ke tak....
duit rumah sew apun aku tak bayar lagi.....
fikir2 balik..bila family aku ada kat kajang ni...aku rasa tak seronok....
semua terbatas.bukan apa..aku terpaksa menjaga diri aku sangat....sampai nak balik rumah lewat pun aku rasa mcm xboleh....
xbestnya...
bukan tu je....habiis je study....sumber kewangan aku terus putus!pergh....
tempang beb...kat shah alam aku tak de duit ok gak..ada internet....aku boleh melepak depan internet..lapar pun lapar la..boleh minum air bio aura....kurus pun boleh kurus kalau tak makan...
kat kajang ni..takde duit....duk rumah je la....mengadap muka semua2,,..mmg la da lama xtgk muka dorang...bersyukur dapat tgk dorang tiap2 hari..but you know....
aku dah berapa dah umur ek???hurm..
always 21......kerja pun belum lagi....
masih rasa terkongkong....
tak pe lah..mcm ni lah...
esok aku akan balik shah alam...aku akan carik part time job....
duit tu..bukan takat untuk belanja je..untuk bayar rumah sewa...bayar skuter aku...byk nk kena repair skuter aku tu...isk3....bayar hutang CIMB..kalau tak naek court aku...naya.....bukan sebab aku...aku naek court..bukan keta aku pun tu...
Ya Allah..kuatkan lah hamba mu ini.......

Saturday, 5 June 2010

coretan....

aku dah cuba untuk hidup tanpa dirimu.....
terbukti aku tidak mampu......
duniaku jadi haru-biru.....
mudah hilang punca dan arah tuju......
fikiran meracau tidak menentu...
emosi terganggu......

semua ini silapku....
andai dapatku undurkan waktu.....
akan ku pastikan kita bersatu....
atau ku pastikan kita tidak bertemu....
untuk menghalang sakit hatimu....
sanggup ku berbuat begitu...
kerna aku sayangkan mu.......

.....................................

Friday, 4 June 2010

sad day....merangkap boring day gak....

hurm...terkejut aku semalam tgk berita kat astro..berita sukan la....
pasal rafa benitez keluar liverpool....mau tak terkejut...dia tu dah la manager yang aku respect....
aku percaya..die je yang mampu bawak liverpool ke zaman kegemilangan...sebab die buat step by step.....macam ferguson buat...die nak buat legacy die sendiri kat liverpool...sayangnya....director2 liverpool tak faham benda tu...cuba dorang jadi manager tgk...berapa kosong tah kalau lawan team2 yang tak power..belum lawan team power lagi...mau berap akena belasah kalau bagi dorang yang handle...
aku percaya...season ni pun disebabkan oleh pengaruh2 luar...dan semestinya...disebabkan oleh dua orang amerika yang bodoh..yang ambil alih kelab ni dulu....salah sape jugak dulu setuju nk amik dorang ni???baek bagi pak arab..kan senang..kesian rafa..disebabkan oleh dorang ni..rafa yang kena tindakan...
tak pelah rafa...we will always pray for your success.....you'll never walk alone...always be remembered...as one of our best manager ever.....

so..berbalik kepada hari yang boring...huarghh..damn boring..got nothing to do....
duk rumah..biasalah..bangn pun lambat..semalam tgk friendly match...2 game aku layan..tido da awal da...alih2 my dad kejutkan aku...suh tgk bola..spain versus korea selatan...mau tak tgk..2 team favorite aku...huhuh..lepas habis tu...aku layan citer hindustan pulak smpi kul 3:30 pagi...habis tu aku tukar channel lagi..tgk ada german versus bosnia....wah....aku ingatkan german tak kuat...tp player muda die.."marko marin"..fuh!!!terbaek...the next big thing in world football...tgk la kalau die masuk kelab mcm barcelona ke,.real madrid ke...liverpool ke..(nk jugak sebut tu..) united ke.arsenal ke..mmg name die naek nanti...ingat..marko marin.......
apa lagi..da tgk bola...mesti la bangun lambat...aku pulak lately ni dah tak ingat hari....
ak ingat hari ni khamis..
budget bangun lambat..alih2 mak aku kejut....
"amy!!!!ko tak pergi semayang jumaat ke???"kejut mak aku..
"hah???jumaat?hari ni bukan khamis ke???eh..jumaat eh???"aku pun terkelam kelibut la bangun mandi....my dad da siap da....tunggu aku..adeh3....menjerit die dari luar tu..cepat siap!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahaha..lepas tu..balik makan..tgk citer korea...200 pounds...comel..awek tu comel...sedih jugak tgk citer tu....habis tu aku pun bukak laptop ni....
pergh..boringnya...hidup aku penuh dgn duduk..baring..makan..minum....tgk tv...
cane nk capai target 63kg ni???hrm....aku target nk kurus byk ni..10 kg lebih kena hilang...huhuhuh....aku percay aboleh capai...tapi,..susah la...susah.bukan tak boleh capai....
ok lah..nanti papehal aku update lagi apa aku buat.....
"aku merindui mu".....ting tong.......

Thursday, 3 June 2010

Doa......

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.

(http://www.tentangcinta.com/category/artikel-cinta/ , 2010)

lagenda budak setan........

hurm,.....hari ni dah 3hb bulan....3hb jun 2010...wow...cepatnya masa berlalu....
tarikh ni.tarikh keramat mak bapak aku....(kasar tak bunyi?hihihi)...
tarikh ni..hari dorang akad nikah..jaadi sepasang suami isteri..dah berapa tahun ek???ntah la..lupa...adoi..apa punya anak la...
anyway...happy anniversary ma,..pa....i love you guys so so much....
semoga kalian d panjangkan umur,..di murahkan rezeki..shat selalu....nothing i can offer you guys at this moment...kecuali,..kata2 je...harap boleh terima kata2 ni....memang kamu tak tau...tk pernah pun cakap....never have that kind of relationship my parent before..so close ngn family..no..never...maybe sebab aku anak sulung...my dad train me like that...
u know what...not even once,...aku dgr ayah aku ckp die sayang aku...not even once aku dgr my dad ckp he proud of me..heheheh..sedih pulak.....
takpelah....aku tau dorang sayang aku....tp tak reti nk tunjuk....its fine with me....:)
aja!aja!fighting!huhuhu...

berbalik kepada topik hari ni....
lagenda budak setan......
hurm...har ni...cerita ni keluar pawagam.....tak tau macam mane hasilnya...
is it that good???mcm novel tu jugak..
aku mula baa novel ni waktu aku form 2...tahun 1997....start dari tu,..aku terus mencari cerita ni..dari budak setan.....budak setan 2,.budak setan 3..lagenda budak setan....katerina....and yang terakhirnya aku beli tahun ni....berakhirnya sebuah lagenda.....
novel ni banyak mengajar aku tentang hubungan....
banyak mengajar aku tentang pergaulan...kesetiaan.......love......friendship...
semua dalam ni....senang cakap,..aku membesar kerana novel ni...
aku cuba mengenali dunia melalui novel ni....pengalaman hidup aku pun banyak dari novel ni...
budak setan sangat mempengaruhi hidup aku.....
disebabkan buku ni jugak..aku ketagih nak baca novel..huhuh..biasa la..zaman remaja...
mcm sekarang ni..remaja gak..21(always)....
so,....aku tak sabar nk tgk cerita ni kat pawagam....
tak sabar nak tgk macam mane pengarah ni garapkan cerita novel ni ke alam filem..ke dunia realiti...cerita yang hanyalalh rekaan semata-mata....yang selau aku imagine jalan ceritanya..aku boleh tgk dlm wayang dah...baguskah???hebatkah???sama tarafkah dgn novelnya????
i bet,..benda ni mesti buatkan pelakon2 ni pressure..and hopefully,...dgn adanya lagenda budak setan ni....ada la siri budak setan nanti kat tv...buat cerita dari dorang zaman sekolah asrama penuh...sampai la sekarang....tapi,..sebeanrynya...
cerita ni...aku nk tgk dengan seseorang....
yang aku sangat-sangat sayang.....
tapi sayangnya.....orang yang aku sayang tu dah pergi....
aku pun rasa,...aku dah pergi..dah xde dah...ayu...dah xde da kasyah...
yang ada pun hanyalah cerita ni je..dan kenangan.......
i am sincerely sorry......to hurt you......

hurm......so,..marilah kita doakan..kebaikan untuk semua ok???
biar berjaya dalam hidup....biar disayangi oleh semua orang......
and jangan lupa,..
doakan kejayaan cerita Lagenda Budak Setan ni.......
ok????selamat tinggal ayu..kasyah......
assalamualaikum..........
Add Video

Wednesday, 2 June 2010

what a day....

wow!!!it was fun today....my house mate ajak g dating ngn die...hahaha...
kami keluar..pergi makan...dari petang sehingga ke malam...
dari kaki kukuh sehingga lutut lenguh....
ke sana ke mari mundar mandir....
hanya untuk bergumbira....
seronok rasa.....

pergi Plaza ALam Sentral..makan...nk makan katanya...naek la atas sekali..kat Suasana Foodcourt....
amik2 lauk...time nak bayar..gah!!!!!terkejot sekojap den...kawan den nyo lauk cecah RM8.80..makan emas apo kawan aku ni....
nasib baek aku nya tak mahal sgt....
tp still mahal la...nasik aku separuh...telur burung puyuh...pastu tauhu...5.50..tak campur air...
dah makan2 semua ronda2 la kat P.A.S ni...nan(kawan aku) nk g check HP die....dah rosak.baru beli..da rosak...apa la barang sekrang ni...senang sangat rosaknya....jalan2 carik kedai hp tu...g kedai game....maen pulak game...lepas maen game....karaoke jamban la.apa lagi...
elok lak bila nyanyi2....blackout.time aku lak tu......bukan time cicak!!!adoi...hahahaha.....lama giler..almost 30 minutes...aku ngn nan sibuk maen gambr basket ball je kat luar tu...baling2 smapi lenguh tangan...kalau lawan ngn michael jordan ni..kalah dia.....
lepas tu baru ada balik...dah karok puas2.....
pusing2 pulak satu P.A.S...satu2 kedai di perginya....
dari kedai perabot...ke kedai baju..ke kedai kedai hp pergi kejap je...sedar2 dah pukul 9...fui yo!!!!balik la..kaki pun dah lenguh...huhuhu....
fuh penat......what a day.....thanks kawan2...

SHould I???


hurm....it's been a while now....rasanya dah boleh dah tulis blog ni balik.. :)
i've just finish my last semester..now tgh tunggu result......
but,...rasanya untuk ada lagi d UiTM semester depan tu besar potensinya...hehehe..
macam post before this...dah give up..
so,..bila kita give up..kita buat kerja pun tau je la kan?soul pun xde....
kawan aku pernah ckp macam ni..."kalau soul ada,...malas mcm mane pun..keja tu jalan.....tp kalau soul xde...mcm aku la jdinya...hhehehe"

but..today bukan nk cerita pasal give up tak give up ni dah....benda laen...
benda ni terjadi semalam...semalam eh???ntah la....lantak lah bila terjadi pun.....
aku d tuduh menggedik2..melayan orang2 gedik???
mcm mane ada org tu tau org tu gedik ke tak???boleh tak kita classified org tu gedik mcm mane?? jap2....rasanya boleh kot....heheheh......
tp,... ntah la.....
aku nk tulis benda ni pun xde mood...malas.....
sakit hati pun ada....
bukan sorang je ada hati dlm dunia ni..semua orang ada hati..boleh sakit gak....
tp cara bercakap mcm orang laen tak de hati n perasaan..
mcm orang laen tak de maruah......huhuhuhu.......
tak pelah... dah dia perfect sgt...kan?nak buat mcm mane???tp one thing yang aku nampak la....
bila kita judge orang laen....kita mmg tak kan nampak kesalahan kita sendiri....

but still...argh..i don't know....should i just let it go???
should i stay??should i apologize???
byk should i nya......

oh yes....lupa.talk a bout maturity...
mcm mane nk determine kita ni matang???aku pelik... sebab..kadang2 aku guna gak benda tu...
ckp orang tak matang....tp.,...aku pun kena jugak???hahahha.....so,..means that...emua orang yang matang dalam dunia ni..ada la bab2 yang tak matangnya?????betol tak???ke tak betol???
betol tak betol..ada aku kesah???hihihi....

hurm....seriously..i'm a bit down at the moment...gosh....ada duit ni,...jauh da aku pergi..huhuhu..
budget nk carik keja hari ni.......tp mandi pun tak lagi ni...how???
bangun2 tido je terus bukak blog ni ha....lama tak bukak kan?pastu baca lak blog2 makhluk2 ciptaan Allah yang laen kan..lagi la bertambah down....dengan komennya la..huhuhu......ada sorang tu komen pergh...mcm die la perfect....kakakaa..buan nk gelakkan apa....tp tak silap aku..die la manusia paling tak matang aku pernah jumpa....hurm...
berlagak mcm bagus sangat je...bagus ke??ntah la..bagus kot..sebab tu die rasa die mcm tu..
yang sorang lagi...mcm ni....
yang laen pulak...mcm tu.........yang tukang tulis pulak...
hurm..... ntah la...maybe sebab dah ras da stabil....da hebat....
da rasa boleh hidup tnpa bantuan kan???biasalah manusia.....mula lupa diri....
mcm aku.....lately ni pun rasa lupa diri.....
betollll....tak tipooo......
aku rasa diri aku mcm bagus...hahahaha......bahkan xde benda pun..hidup aku yang dah 27 ni de benda pun lagi....nada...zero....kosong........
duit belanja pun family bagi lagi......

apa la yang aku merepek kat atas ni...tajuk laen...isi pun laen....hurm....
aku just tak tau nk tulis apa dalam keadaan mcm ni....
tak pe lah..ni aku nk post lagu yang aku suka.....
tajuk lagu ni.
without a word.....
yup..without a word....*sigh.....

video