Friday, 31 December 2010

Selamat Tinggal 2010


Bismillah sebagai pembuka bicara...
untuk kata2 akhir tahun ini kiranya......
Assalamualaikum kepada semua...
pembaca-pembaca yang setia....

beberapa minit lagi, akan berakhir lah tahun 2010 dan kita semua akn memulakan tahun yang baru..tahun 2011...
bagi aku...
tahun 2010 tahun yang paling banyak mengajar aku tentang kesakitan...
perasaan,hati, jiwa, fikiran,emosi....
semua itu paling kuat,paling penat ku pelajari..ku perolehi pada tahun ini..
walaupun,..sedih...duka..kecewa....
tapi itu semua adalah asam garam dlm kehidupan...
sekejap kita d atas..sekejap kita d bawah.....

seperti yg berlaku ke atas diriku..
aku sedar..sekarang aku berada d bawah...
aku d pandang serong...
org2 memandang aku dgn pandangan yang sinis...
:) terima kasih.tnpa pandangan2 sinis tersebut..
aku tidak akn mcm pu berdiri lagi..
dgn adanya pandangan2 sinis terbust aku cuba bangkit untuk buktikan pada mereka..
aku mampu....

bila d ceritakan..
dari awal januari hinggalah penghujungnya malam ini.....
terlalu byk untuk d luahkan...
untuk d coretkan...
untuk d renung2kan....
untuk d tatap umum oleh kalian...

byk kesalahan2 telah ku lakukan sepanjang tahun ini.
kesalahan2 besar yang aku tidak pasti..
adakah aku akan d ampuni???
kenangan2 lampau...dosa2 silam..
peristiwa2 hitam.....
harap aku dpt lupakan semunya....
kerana itu adalah perkara yang lepas...
yang aku sendiri tidak ingin kenangi lagi...
waktu mudaku penuh dgn kejahilan..
*sigh..
Ya Allah.ampunilah hamba MU yang hina ini..
berikanlah aku petunjuk menuju ke jalan yang benar....

hurm..
dalam beberapa minit ini...
aku keseorangan d dlm bilik.....
termenung..
terkenangkan masa2 silam ku...
mungkin ini hikmahnya kenapa tiada sesiapa yang ingin membawa ku keluar pada malam ni..
dulu mungkin aku sudah berada d bukit bintang ataupun d the curve..
untuk buat countdown..
but now?aku keseorangan...
sunyi.sepi...seorang diri..
menanti sesuatu yang tidak pasti..mampukah untuk aku miliki...

tipu esmuanya bila ku katakan aku tidak sunyi...aku happy..aku gembira...
tidak selalunya aku akan happy..
bukan selalu aku bahagia...
hati aku pecah..hancur berderai....
dan bila aku keseorangan...
hati ku senang remuk...
sebab itu aku perlukan teman....
bukanlah istimewa..
cukuplah teman untuk aku tidak rasa sunyi..
kerana kesunyian itu yg akn membunuhku..
membawa ku ke dlm kegelapan malam.
hatiku akan terasa sakit.......
terlalu sepi.......

bukanlah aku inginkan d temani 24 jam...
cukuplah untuk aku merasakan tidak sunyi....
bila kesunyian menyelubungi hati...aku pasti resah..
gelisah...
riak muka ku akn berubah..
percakapan ku perlahan..
fikiran ku melayan gjauh.......
hurm...
kepada sahabat baikku....
:) esok merupakan hari bahagia mu....
maafkan aku kerana tidak dpt hadir d hari bahagia mu...
maafkan aku kerana byk melukakan hatimu sepanjang kita menjadi sahabt baek...
dan selepas ini...
aku pasti..
hilang lah status uhbungan kita sebagai kawan baek...
sedih bila aku memikirkan perkara ini..
bukan kerana perkahwinan mu..
tp kerana terputus nya hubungan persahabatan yang telah lama terbina..
aku pasti akn selalu rindukan dirimu....
dan aku mendoakan kebahagiaanmu sehingga ke akhir hayatmu....
bagi ku...kau tetap sahabat baek ku yang paling baek dgn diriku...
sahabat...
doakan aku untuk mengecapi kebahagiaan yang kau miliki...
kerna,.aku juga manusia.
yang ingin merasakan kebahagiaan hidup di dunia...
doakan aku berjaya mencari teman baek yang sehebat dirimu..malah lebih baek dari dirimu....
doakan aku berjaya dlm segala urusan ku..
perkerjaan,hidup,semuanya...
doakan kejayaan ku eh???

*sigh....
bila dah smpi bawah ni..
fikiran ku buntu...
memikirkan apa yg patut ku tulis untuk entri terakhir thun ini...
apa ygku repekkan d atas tidak ku ketahui..
hurm...30 minutes more...
still im in my room..
;) waiting n waiting n waiting...
dulu selau buat org menanti..
and now..
sy lah yang akn menanti.....
sehingga semuanya selesai....
sahabat..doakan penantian ku tidak sia2.
doakan pelaburan ku berjaya...
doakan yang baek2 sahaja...

mampukah untuk ku hadapi semua penantian ini..
Ya Allah..kau bantulah aku.. ;)
bantulah aku untuk menikmati tahun baru ni dgn lebih baek dari tahun depan...
(maaflah..tetiba mata mengantok..tak tahu apa yg d tulis...heheh...)
untuk si kuda.....
=) You and I...

Tuesday, 28 December 2010

It's just not my day


hurm..since what?yesterday???
i felt different a bit. and i know..
my bad day will come..buti never thought it will come this soon...
gosh!
and its today...damn!
why must it happen today?where it suppose to be a happy day for me as for my brother getting a job...my friends get an interview...
so i should be happy then....

but.im not..
during work??gosh..i'm just working to fill my pocket today...
so lazy..usually i am one of the most spirited guy in the store..but today its just so mellow...
i was like.why are u like this ben????
to think again
its just not my day..

even after work....
still,..i am nt that good..its ok a bit..
because i can surf the internet when i'm home..
but then....still theres nothing that makes me want to go..
*sigh....

when i got home..
i got this weird news
and it hit me straight to my heart!!!
i was down again...;)
wa..great la helmy u...
down down down....

and now???
i am feeling bad..
100 %
with everything..
my feeling.my mind.
my life.my future...


so...hopefully eveything will be fine soon!
argh

Monday, 27 December 2010

Congatulations







fuh byk betul image aku letak hari ni...
its 27th dec 2010..
hari ni boleh kata kawan2 ku semuanya da memulakan sesuatu yg baru dlm hidup mereka..
ada yg dpt interview..ada yg baru start kerja..ada yg da kerja since last week..
yup..
after 3 years bertungkus lumus untuk menggenggam segulung ijazah....
semuanya memulakan alam pekerjaan...
and hari ni.
adik kesayangan ku.
ISMAIL HAFIZ SALLEH..
sudah berjaya menjadi tutor ds UiTM Sri Iskandar Perak...
mula tugas 3hb ni....
aku gembira sgt dpt berita ni..
sgt2 gembira...
smpikan...aku yg nk menangis..tapi tak la..just sebak..
itu kot org ckp menangis kegembiraan..
i am happy for him
untuk apa yg die telah lalui..
selama die hidup ni.....

aku sgt gembira..
sebab ini yg die inginkan..
menjadi pendidik...
mendidik anak2 bangsa menjadi insan yang berguna...
tahniah chaq..i am proud of u..
;)

tp dlm masa yg sama..aku sedih jugak..
sebab..after this..
the time we, all of us spend together semua tak de dah..semua bz dgn masing2....
sejak dpt berita tu tadi aku terus senyap..
happy mmg happy..
cuma tu la...
shah alam tak mcm dulu..
Emil da duk Nilai, CHaq da duk sri iskandar,
megat walaupun shah alam..bz...
imran damansara,
fendi kl, aminah bukit jalil sekali dgn dila,
semuanya ada kehidupan masing2 da..dulu weekend ke weekdays ke mesti jumpa..
:(

sayu hati aku sekarang ni..
*sigh......
and aku pulak kat mane nanti?
lagi jauh beribu batu..
meniggalkan mereka semua.
aku tau..
aku bukan sesiapa...
hanyalah outsiders menumpang kasih syg kalian..
tp still
bagi aku..
korang semua is so special to me...
nak2 semua adik2 aku...
so aku syg sgt kalian.....
aku suka ada adik ramai2 mcm ni..meriah....
:(

well,....till we meet again....
doakan lah kejayaan aku pulak ok???
ada rezeki aku,.aku pergi...
tp aku pergi tak lama...
aku akan kembali...
sebab sesuatu menanti aku d sini..
sesuatu yang sangat aku sayangi....
akan ku tuntut nanti....

got to go......
nk pergi kerja..
assalamualaikum.........

Sunday, 26 December 2010

Its Christmas!!!

wow/!!!its christmas!!!
happy christmas day to those who celebrate it!!!
and to those yang memandai2 nk celebrate tu,..think again..apa maksudnya ok?
mmg la majmuk..tp kena beringat la ok?
beberapa hari je lagi nk new year..
wow!!!!
can u believe it???

what happen to me this year...sad n happy memories...
well,.i think paling byk sad la kot..
tension..pressure....
but itu semua akan d tinggalkan tak lama lagi..
and kita akan ke tahun yang baru melalui kalendar bukan islam ni..
yang lepas yang sudah..harus d biarkan..
boleh berpegang padanya..untuk d jadikan panduan..pegangan untuk tak melakukan kesalahan yang sama untuk kali kedua...

well,..today..i'm a bit happy...
because i'm just feeling happy..
maybe ada something yg buat aku happy.but i'm happy..
but at the same time..mix feeling....sebab rumah tetiba sunyi..
nobody at home..only me.. :(
so rasa la sunyi....
but its ok..da biasa dah..
after this..
aku kena biasakan diri untuk hidup sunyi ni....

as for somebody that i knew...
few more days..
just a few more days..u'r gonna be in a new world....
alam yang kamu idam2kan dari dulu lagi..
:)
chugha...
semoga berbahagia ke akhir hayat kamu bersama dgn orang yang kamu sayang dan cintai ok???

as for me??hurm...
nothing to worry about...
i'll be fine..
i'm stronger now...(yo lah tu..)
maybe after 5 years i will have someone new..
who knows..
we can never predict the future..
maybe katerina pulak muncul lepas ni...
*sigh..
cepat la berlalu tahun yang memenatkan ni..
aku nk mulakan hidup baru.new chapter in my life..
working,enjoying my life,enjoy my freedom..
for this 5 years maybe..
yes..
aku rasa aku nk set 5 years ni.
aku akan smpi mane..adakah gaji aku akan jejak 5k or more?hopefully more..
sebab boleh la aku beli rumah,kereta, n superbike!!!
yes!!!
boleh la aku tebus untuk 5 tahun ni...
apa yg aku nk tebus tu?hurm.....
;)
biarlah...tunggu je la after 5 years..
not more...but definitely 5 years..
so bermulanya 1.1.2011 until 1.1.2016....
apa akan jadi pada diri aku?
adakah aku akan menyepikan diri sepanjang masa tu

memerhati dari jauh..melihat perkembangan kawan2...
tak balik2 langsung.duk je kat sana..
owh yes..
have u guys heard about sefton park???
hurm..one of a place that i wanna go..
hopefully i can go there....
and i will!!!

and apa lagi..aku target nk buang love handle aku ni..biar badan mcm dulu balik..tp tak nk cekeding..
just nice n fit..takde la sakit2 lutut..
ni berangan je namanya..ada byk duit nk buat pembedahan panjangkan tulang..wahhhhhhhh
cantik ke ko nk buat opretation tu???
hahaha..nk tinggi sikit je..tambah 10 cm..ok tak???
owh lagi satu..bak kata my sis..ada satu lagi nk kena buag..huhuh..
kecikkan apa yg patut.hahaha..
itu cuma angan2 je
kalau byk duit...
:)

nampak sgt aku tak kan ada byk duit kalau berangan yg bukan2 mcm tu..haiyoooo
yang penting..after this aku kena rajin ke gym..
buat badan balik..
biar tubuh badan aku sihat..
tak de la muncit2..
huhuhu...
cahq, sorry la after this takde da babt tuk d maen2.hahaha..
ada 6 pax je.. ;)
rambut panjang....fuh!siap la..
aku tak pasti konvo for degree aku ni pergi tak..
chaq da plan bulan 5 nk ke hatyai..
seronoknya..
aku?
hur,..still not sure..where will i be..tp angan tu byk...
huhuh..ok la.nanti aku update lagi apa2 ye?da..assalamualaikum...
see u when i c u..

Wednesday, 22 December 2010

Again - Bruno Mars



Hands over my head thinking what else could go wrong?
Wouldve stayed in bed, how can a day be so long?
Never believed that things happen for a reason
But how this turned out, you moved all my doubts, I believe
That for you Ill do it all over again
Do it all over again
All I went through, led me to you
So Id do it all over again
For you

I missed the first train, stood out in the rain, all day
Little did I know
When I caught the next train, there you were to sweep me away
Guess thats what I've waited for
Never believed that things happened for a reason
But how this turned out, you moved all my doubts, I believe
That for you Ill do it all over again
Do it all over again
All I went through, led me to you
So Id do it all over again

(Ohh) Who ever thought a day gone so wrong, would turn out so lovely
Im so glad I found you
Even though the day went so wrong, I wouldnt change a thing (yeah, yeah, oh Ill do it)
Ill do it all over again
Do it all over again
All I went through, led me to you
So Ill do it all over again (yeah, yeah ohh)
Ill do it all over again (Id do it all over, Id do it all over)
Do it all over again (Id do it all over for you, for you)
all I went through, led me to you (all I went through, it led me to you)
so Id do it all over again (over again)

Who ever thought a day gone so wrong, could turn out so lovely ohh
Who ever thought a day gone so wrong, could turn out so lovely

Sunday, 19 December 2010

Katerina....

assalamualaikum semua....
well,...tgk kepada tajuk entri ni ialah Katerina..
siapa pembaca 2novel melayu mesti tahu novel ni..
Katerina...
gadis yang memberikan harapan baru kepada Kasyah untuk memulakan hidup yang baru...
well to make it hshort..
my life ada la sikit mcm cerita si Kasyah ni....
aku membsar kerana novel2 ni...
yes,..family membesarkan aku.
tp yg menddik aku mengenai kehiduupan?
semuanya melalui novel2...
especially yg d tulis oleh Ahadiat Akasyah.....

and as for katerina punya novel...
adakah aku sudah jumpa si Katerina???
tp aku tak nk lukakan si Katerina mcm mane Kasyah lukakan hatinya...
hurm...
feelings is something weird..
it is something we cannot explain in detail..
not even science..

as far as i concern..
i did promise not to fall in again..
but here i am.....
keep thinking of someone.....
your magnet was so strong....
that i can't even resist it....
i know now...
u have somebody in your life..
but who knows the future might change...
and i hope i can see u again at that time.......

:) keep on smiling.....
even i'm thousand miles away....
and every time the sun is rising...
my mind keep thinking of u everyday....

the way u smile the way u look...
melt my heart that u already took....
and every night before i sleep
keep calling your name
hoping u would do the same....

i know i know,...
and u already know,....
what's in my heart....
and that's already show....

even if i will be hurt again....
knowing u just for a moment....
i am willing to feel the pain.....

=)

Saturday, 18 December 2010

finally ALAM 2010 sudah tamat...

video
wah...
selesai sudah ALAM 2010 (there is no place like home) di UPM
semuanya berjalan lancar...walaupun ada yang tidak kena..
tapi sekurang2nya kami semua bergembira...
ramai yang gembira...
mungkin ada sesetengah pihak yang kurang happy..tp rasanya majoriti mengatakan event tahun ni ada perubahan...so..credit to UPM..
byk yang berlaku sepanjang 5 hari d sana...

aku?aku happy..aku bergembira...aku rasa berbaloi..kolej2 dan universiti yang laen yang datang pun pasti akan berpuas hati...
aku tak ckp ianya perfect..so far..the best is UTM...
but it was ok..better....aku berani ckp...cuma ada la bahagian yg dorang kurang2 kan?
biasalah....

walaupun au berkawan dgn dorang..aku tetap tegur mane yg elok dan tak elok...betul tak?cuma harap mereka dpt d tegur la.jgn mcm sesetengah org..bila tegur sikit melenting...hurm....biarlah...

so sepanjang 5 hari kat sana..pahit manis semua ada...mcm biasa.berlakon menjadi budak part 1 la..apa la..tp aku pasti kali tak menjadi...haha..ntah kenapa tah...;)
tua sgt ke muka aku sekarang ni?huhuh...maybe kot ntah la..
plus ramami yg kenal aku gak...aku je tak igt...hehehehe....

sesi pengenalan mcm biasa...kami kena lukis atas kanvas..haha..mane la aku reti nk lukis atas kanvas...hentam je la labu...bukan ada markah pun kan?plus aku kat sini nk have fun...;)

haha...owh yes...
bila aku sampai kan..
aku perasan this young lady..hurm..
i wonder who she is...
she caught my eyes....
u see,..tak ramai budak2 landskap yang sy boleh katakan menarik untuk sy kagumi..
but this one..hurm...

she's different...
i don't know..its just that i think she's different..remind me of someone that i knew...
and the way i feel....
what is this???
die perasan tak aku kat sana?
ke aku sorang je perasan?
aku mmg perasan memanjang..hahaha..
orgnya dah la hurm...cantik....
aku ni?:p bukan ada apa2 pun..huhuhu...

well..semalm last day of ALAm..
takde dah aku boleh tgk die curi2 lagi....
kalau tak...tak sabar je rasa..nk pegi LDK..
walaupun tak sama group...tp still boleh2 curi2 pandang lagi..
kalau ada hukum mencuri pandang tu.rasanya byk kali da aku kena tangkap kot...huhuhu

tak pelah..walaupun org tu berpunya ke tak...
at least.aku betul2 mengagumi dan memuji...
aku ikhlas..;)
kan ada lagu marcel tu?memuji kan?
dah die mmg cantik...
menarik di mata aku..
aku suka tgk...
rupa2nya bukan aku srang je..ramai rupanya nk berkenalan dgn die...hahah..
aduh...
terpaksa la aku tgk dari jauh je.tak nak la rebut2...
biar la....dorang bahagia...
:) aku?
dorang bahagia aku bahagia...
sama je dgn apa yg aku buat sekarang ni..
janji org tu bahagia.
aku bahagia... :)

so now..
i can ready for the next phase of my life pulak..
work!
tp..
kenapa kat dlm ni rasa laen ek???
ada butterfly....
tak pe lah..cuak kot..
ke nervous..
ke seab apa ni?
sakit2..kat dlm hati ni sakit..mcm terseksa...
hurm.......
ok la..nanti la update lagi..ada gmbr aku masukkan...

Sunday, 12 December 2010

December 11th, 2010

SYukur Alhamdulillah....
padaMu Ya Allah......
kerana telah memberikan aku peluang untuk berjaya...
tiket untuk aku pergi keluar mencari rezeki sudah ku genggam...
akhirnya..
status aku sebagai pelajar tamat...
since thursday....
aku tak tenteram..
moody, emosi tak terkawal......
and plus..adik aku sorang tu si cicak da dpt check result die..and die da boleh grad...
aku?what about me?
adakah aku nk kena amik lagi sekali benda alah ni?
mmg2..mmg aku tak buat betul2..aku maen2..
aku tak de semangat nk buat dah...
hilang..semuanya kerana masalah yang menimpa diri aku...
so Jumaat pagi..pagi2 lagi aku dah ke KL.
nk jumpa kawan bapak aku...
end up aku tak kerja la sebab kena masuk pukul 2:30ptg..
tapi tak sempat..aku smpi balik shah alam pun pukul 4..balik tido la..penat dan mengantok....

mane taknya...jiwa tak tenteram..memikirkan keputusan aku nanti mcm mane..balik2 je aku terus bukak pc dgn harapan...dpt melihat keputusan aku.tapi takdpt...takde internet..lagi lah bertambah tension aku....
around 6pm dpt kol mintak aku keja pulak..
ganti sorang partners ni..die sakit..
so.aku pergi la kerja..sambil hati risau memikirakan pasal keputusan aku...
luluskah?gagalkah?
tak banyak yang aku harapkan...
cukuplah aku lulus untuk subjek ni...
cukuplah aku mampu membawa segulung ijazah untuk kedua ibu bapa ku...
untk adik2 ku jadikan contoh..agar mereka boleh mendapat sesuatu yang lebih baek!

tepat jam 12tgh malam.aku cuba lagi untuk memeriksa keputusan aku...
nah!gagal!!!!
bukan gagal keputusan..gagal untuk mencari d maan nak tgk keputusan ni..
hampeh tol!lagi la saspen!
and cicak ckp check kat email..
what?what's the point of the student portal?
haiyooo..
jantung aku mcm nak terkeluar dari dada..
peluh mencurah2....dari dahi, tapak tangan.kaki..belakang badan aku..semuanya berpeluh...
peluh kerana panas satu la.one thing is..peluh sebab terlalu cemas..dan risau...
bila aku lihat je...
keputusan aku..
Ya ALlah.......
aku bersyukur kepadaMU...
gugur lagi air mata ku....
air mata kegembiraan...
aku tak pernah rasa happy mcm ni...
dgn hasil kerja aku..agak mustahil untuk aku lulus.
tapi Alhamdulilah...atas belas ehsan pensyarah..mereka lepaskan aku..
Ya ALlah...

aku tersangat2 gembira...
tapi..aku tak tahu nk berkongsi dgn sape...
lagi la aku down dan air mata aku terus mengalir dengan deras....
huhuhu...
alangkah bahagianya kalau si dia ada lagi bersamaku..
akan ku kabarkan berita gembira ini pada dirinya dahulu...
akan ku katakan padanya..betapa aku tersangat2 berterima kasih pada dirinya....
kerana masih bersama aku ketika susah dan senang...
tapi...kebahagiaan itu hanalah impian aku..
kebahagiaan itu aku kongsi bersama diri aku sendiri sahaja.
owh yes.dan kawan baekku.merangkap adikku ku juga..
Ismail Hafiz Salleh...
terima kasih sebab temankan saya....
walaupun cuma dalam YM kita berborak..tp..
sy hargai sangat2....
disebabkan terlalu penat..emosi saya menjadi sangat tidak stabil..
saya menangis dan menangis...tersedu-sedan di dalam bilik ini seorang diri..
sehinggakan kepala ku bagaikan hendak meletup keran akesakitan..
wlaupun aku gembira..tapi..jauh di dalam lubuk hatiku.
aku masih bersedih..
untuk dialah aku mencari ilmu ini..
untuk dialah aku belajar..
agar aku boleh mendapat kerja yang lebih elok dan mampu menyara dirinya nanti..
tapi..kini tiada lagi...
tiada lagi yang ku harapkan...(lagu amy..hehehe..)

di sini..aku ingin mengucapkan terima kasih kepada semua.
Pensyarah terutamanya...walaupun tak semua pensyarah yang saya suka..
tapi ilmu yang saya perolehi adalah dari kalian...halalkan ilmu yang kalian berikan....
akan saya gunakan sebaik2nya...
saya berjanji...walaupun saya lulus dgn belas ehsan pensyarah2 semua...
saya tidak akan memalukan pensyarah2 yang pernah mendidik saya di luar sana nanti...
saya tidak akan memalukan Universiti Teknologi MARA...
saya akan bekerja bersungguh2...
untuk mencapai target dalam hidup saya...
dan sekarang.target dlm hidup saya sudah berubah....
tiada lagi berfikir untuk berkahwin or mencari teman hidup..
kerana,..bagi saya itu hanya akan menyemakkan kepala dan hidup saya...
biarlah saya begini...

owh..disebabkan saya sudah semakin merepek2...
saya akan berhenti di sini....
nanti sy akan sambung semula untuk enti yang lain pula.....
Assalamualaikum semua....
dan tahniah buat diri saya!!!yeah!!!
Tahniah awak...awak dah berjaya grad!:) terima kasih awak....
(kata2 yang saya harapkan dari si dia yang telah pergi jauh....)

Friday, 10 December 2010

I'm sorry

I'm sorry but I cannot forget you,
I still only love you and yearn for you,...
Though I love again,...
Though I meet someone new,...
There will be no one like you....

Tuesday, 7 December 2010

December 6th, 2010

it's Monday today,.a new day of the week..
everybody out there,.don't be lazy and weak....
apo ko mrepek ni helmy nur firdaus?huhuhu..

hurm..hari ni aku sepatutnya kerja pukul 6ptg smpi la closing 12malm..
tp dgn sendirinya mata aku buka pada pukul 11 pagi tadi....tgk ada satu miskol n 1 msg...
dari storm manager stabucks shah alam mintak tolong suh aku masuk pukul 2 ptg smpi kol 12...aku dgn selambanya ok je...
tanpa berfikir panjang...
tp aku tidur balik....
dekat2 pukul 2 tu baru bgn..
aku rasa mcm aku ngigau..aku ada balas msg ke tadi ek?
aku kerja kol 6 ke kol 2?
aku jadi teragak2...aku check balik..aku ada balas msg...
tp takde respond dari store manager aku..mane tau die da inform partners lain kan?
tak ke rugi masa rehat aku dgn pergi ke sana alih2 da ada org lain?tp hati aku tak sedap..
aku pun mandi shave....gosok gigi...pakai minyak wangi...weeeeeee(starwalker kembali!!kangen bangat sama kamu..)
then i'm off to work..smpi2 kol 2:30..rupa2nya betul..takde org masuk...
SM aku kata.aku da jawab ok tu kira ok la..die tak perlu jawab da..adoi...boleh tahan bengong perempuan gemok tu..isk2....

kerja punya kerja...orang ramai giler!
aku pun tak pasti kenapa ramai sangat..
da la die opening sorang2....kesian lak aku tgk..sejahat2 die pun..aku tak la jahat...peri kemanusiaan aku masih ada...so kesian la die opening sorang2....
nasib bek org tak ramai waktu pagi...
cuma yang sakitnya..org ramai bila waktu aku ada..uwagh!!!!
dgn tak makannya dari semalam....
perot aku hanya berisi donut satu je itu pun yang semalam...sampai la aku kerja..mak ai..
laparnya
tenaga>?fuh!guna l alemak2 yg ada kat badan tu d jadikan tenaga...
last2 aku makan pukol 6 kot.lebih kurang....baru ok.itu pun kira apa tak tahu lah..lunch untuk semalam ke breakfast hari ni..tak tahu.huhuh...
malam ramai gak orang...
aku rasa penat semacam.badan jadi penat la..mcm urgh..penatnya...
tapi kerja lagi ni....punya la rajin still org boleh kata kita tak buat kerja?
haiyoooo..bab mencari salah org no satu....huhuh.biarlah...

so..habis kerja pukul 12....
esok aku kena bangun awal sikit la...dlm pukol 9 ke..nk kol kawan bapak aku.nk buat appointment..nk jumpa die jumaat ni...takkan la die lak kol aku kan?last week nk jumpa die takde...outstation..
memanjgn bz orang tua tu...
so die da btau.this friday die free..so esok nk set time la..selain tu..
aku nk cuci baju yg banyak tak basuh lagi...;)

and Alhamdulillah..rezeki aku kot...
walaupun duit kurang...makan tak..tp hari ni nya mark out byk gak..so aku dpt bawak balik 2 sandwich....cukup la menampung perut saya ni..at least sy tak lapar...
mmg la maggi ada semua..tp penat bila balik kan?
tak kan nk masak lagi..adoi..
biar la rehat badan ni ha..
huhuh..
ok la..ni nk rehat2 sambil2 menonton apa yg patut..
;) assalamualaikum

Monday, 6 December 2010

December 5th, 2010

Sunday...
my body?still not good..panas lagi..
and my head?urgh...dizzy..
pening2 lalat..
woke up at 12...but still baring2...working at 2...
sedar2..1:45!damn!
i'm gonna be late...
mandi2 dengan sejuknya....aduh...
sampai ke tulang aku rasa....
nak tak nak kena shave...
janggut,misai da tumbuh sikit..kang kena sound ngn SM starbuck kan..
buat moody aku je kerja.
sampai2 aku lewat 10 minit...damn!
lantak lah..janji aku buat kerja aku..bukannya selalu aku dtg lambat..plus aku dtg lambat pun.aku balik lambat....
:p

sok sek sok sek hingus aku kat starbucks..
peningnya..
badna lemah yaAllah...
tuhan je tahu..
betapa aku paksa diri aku bekerja..untuk hiburkan hati aku...
nk kerja terus?aku punt ak pasti result aku ok ke tak...
harap2 la lecturer bagi aku lepas..mintak la belas ehsan dorang kan...
isk...

nothing much happen today..
kerja sampai pukul 8..tp aku balik kol 9..
sebab kena buat gris trap....(lebih kurang kot nama die...)
semalam aku tak buat..
hari ni aku hanya makan donut sebijik jek..
lepas tu tak makan2 da..aku tgk dlm wallet..gulp!!!
next week nk pergi UPM lagi..
ada ALAM..
apa la reaksi dorang nanti ek bila aku pergi?
hurm..lantak lah....

owh ye..ada one customer..girl la..
cik anis kot nama die..
(sekarang ni kami kena tanya nama customer..kalau tak kena denda sepuloh sen....kira ok la gak kan?at least kami kenal..hehehe..kawan aku sorang tu siap bagi no lagi..adeh3..nabil kenapa ko kejam sangat?hahahaha)
tak lawa mane pun..hitam manes.....
free hair...agak tinggi...datang sorang2...
biasanya..kalau gadis2 mcm ni..sombonk la aku tgk...muka nk berlagak..macam hot habis..
die ni tak..
aku nampak die very humble...
harap2 betul la die humble kan..
aku suggest die food..harap2 la die suka..
aku bukan pernah makan pun food tu..hehehe..
semoga cik anis jumpa teman hidup yang sesuai ngn cik anis....
..

owh balik kerja je..
aku masuk dalam plaza shah alam jap..
ingatkan nk jalan2 je.alih aku membeli belah...
plan ebelum ni nak balik makan kat padang jawa..
ayam penyet lor...sedap..
tp bila da masuk dlm giant..membeli segala2nya..
stock untuk beberapa minggu kemudian...
aku tgk kembali wallet aku..
pergh!!!
confirm tak makan luar la lepas ni..hahaha..
duit hanya ada untuk mengisi myak yang semakin mahal buat masa ni..
kalau naek keta mcm mane lah ek?
hurm..

but at least...
time2 mcm ni badan aku da ok ...
kepala je ting tong sikit2..
sekejap ada sekejap takde....
so harap2 esok ok la..
esok aku closing....hurm.....
cuma batuk je la..
batuk melanda sekarang ni..
aku kena minum air panas or suam or air kosong je sekarng ni..
:(
ok lah..papehal aku akan btahu lagi...
dadddaaaaaaaaaaa

Sunday, 5 December 2010

December 4th, 2010

It's Saturday....
hari aku pulan gkembali ke shah alam...
my dad da suruh aku balik kajang balik..
but what for?
i don;t have my own room..
tak kan aku nk duk tido kat ruang tamu tu...
come on...
i'm 27 ..takkan la xde privacy langsung hidup ni..
just let me be alone la...
haiyo...
ni la sebabnya aku tak suka tak kerja lagi...
alangkah bagusnya kalau aku da kerja...
ada duit sendiri..
tak bergantung ngn doran glagi..
mesti dorang tak byk ckp la...
ni hujung bulan mintak duit nk bayar sewa rumah n motor..
sampai bila?kan?
keja starbucks tu byk mane je gaji aku..part time lak tu..
cukup2 tok bayar motr n sewa rumah je lah.duit belanja.isi minyak...
mane ade..terpaksa la mintak kat die jugak...
sebab tu la tiap kali d tanya ada duit tak..
aku akan jawab ada je...
walaupun dah kering seminggu dua..huahuahua...
bengong kan???

sanggup berlapar....
haiyoo...
semalam birthday adik aku yang no 3..
e'en.
huhu...tak tahu kenapa..aku ngn die rapa tdari kecik..
aku respect die..
n aku rasa aku sayang die ni lebih dari yg lain...
Semoga Allah melindungi hidupmu adikku....
berjaya dunia akhirat..
jaga nama baek keluarga.
kamu harapan buat masa ni..lepas kamu rabbit pulak
(rabbit ni yang bongsu...maen byk!!!)

so aku takde duit nk hadiahkan die apa...
sedih gak..
kalau ada duit..aku nk belikan die jam...
satu jam biar die ingat kat abg die selalu.. :(
aku tau aku bukan abg yang baek sgt kat adik2...
tp still aku nk belikan die jam.
takpe2.one day..
one day aku akan belikan die jam..yang die suka..biar die pakai selalu..
yang aku hadiahkan die semalam hanyalah planner starbucks untuk tahun depan....cantik tu planner tu...
and patung pumpkin....starbucks nya gak..
aku harap die jaga patung tu..
mcm aku la tgkkan die..
:)

owh lupa lak....
balik rumah hari khamis malam..
makan pizza!!!
lamanya tak makan pizza..berapa keping ku sental aku tak tahu..lantak lah....
diet tak diet..aku da lama sgt nk makan...
2 large pizza my dad belikan....
kalau tak dulu makan pizza ada teman..sekarang ni?nk makan sorang ke?
hahaa..kalu tgk wayang tu boleh lagi la sorang2.
makan pizza sorang2 tu mcm ....hehee..
tak pe lah...
pastu tido..
tido lak guna air-cond..
punyalah lama tak guna aircond.........
sok sek sok sek aku keesokkannya..
adoi...
mmg budak hingusan betul la..
(awak selalu panggil saya budak hingusan kan?:p)
dgn kepala peningnya..gagahkan jugak nk ke times square tu..
nk pergi partners sale..
ada barang nk beli.member pesan..so pergi la...
end up aku yang mebeli tumbler..
nasik baik aku suka..
tak la cantik mane pun.
cuma aku suka tumbler tu...huhuh..lepas ni..bila da tak jadi partners starbucks..
beli air ddt la tolak rm2...kan?
:p

hari ni aku balik shah alam...
still demam2...
batuk2...tekak sakit....panas....
perit...selsemsa tka yah ckp la..
aku gagahkan jugak naek motor...
seluar pendeknya...hujan lak tu..sejuk nya...
Ya Allah....
sampi2..aku rasa nk pitam...
barin gjap...
pastu bersihkan badan pergi kerja lak..
kat temapt kerja mmg tak tahan..pastu makan ubat..
soluble je pun..tp makna ubat ni kena la rst kan?
ni tak..
aku kerja gak..
buat la air ada sorang customer yang paling d benci....
buat air die ni la tgn aku terkena susu panas...
200°c tu...mau tak perit????
aduh....selalunya panaskan smpi 80 je..die ni nk 200...
tp d sebabkan ptak tak betul.tak fokus..susu melimpah keluar kena tgn..
Ya Allah.sakitnya....
panasnya...
hanya Allah yang tahu...
dsebabkan badna kurang sihat..aku kerja pun xde mood sgt..
tp byk gak benda 2lawak...
ada satu couple ni masuk..
awek die..mak ai..punyalah cun..putih..rambut panjang..senyum manis..gigi putih....badan slim....
senang ckp cantik la...nak kata cantik sgt tu tak lah....tapi cantik la cantik...
bila die order kan....mcm wow..cantiknya la awek ni....alih2..ada sorang lelaki dtg dekat..ckp ngn die....mak datok....muka lelaki ut..haoook habis!!!
kami semua kat bar mcm...
What the HUlk!!!!
dlm banyak2 lelaki dlm dunia ni..kenapa lelaki tu yg ko pilih..semu akecewa..
hahaha....tp mmg lawak la..
mula2 tgk lawa..alih2 tgk bf dtg Ya Allah...
huhuhu...
lepas tu ok la...
balik la semua..smpi sekarang..kepala aku pusing2..macam gasing...
argh........
omma appa....:(

Thursday, 2 December 2010

December 1st, 2010


wow!!! It's December already...
what a day today...
since morning, i am full with activities..
yes!activities!!!!
but usual activities...nothing great about it actually...
:)
i got my salary yesterday. ....
and i cut my hair yesterday..it's a bit short right now.. *sigh...
what a waste....
i've been keeping this hair for so long...
and suddenly because of 2 stupid people i have to cut it!!
damn u guys!urgh!!!
someday u guys gonna pay for this...;p

owh that was yesterday...
i wanna talk about today..
i slept at 4 0r 5 am, planning to wake up at 9am.(kononnya lah!)
i even set up an alarm 4 times!!!
9am, 9:15am, 9:30 am and 9:45 am...
today i was planning to watch a moviee.
movie marathon!!!
yea!!!
lama da tak buat..
used to do it alone..
and now i can do it again!!!(loser!)
so the first movie was to start at 10:50am..
so i need to wake up around 9 i need to watch my dirty cloths..
actually my uniform for working...
so it took a lot of my times there..
and when i finish everything i got out from my house at 10:45!!!!!!!!!!
what the hulk!!!!
the movie is 10:50 and i'm out of my house at 10:45!!!
urgh!!!

nasib baek sempat..bawak motor dgn kelajuan cahaya...
tp agak lambat masuk..dlm 2-3 minutes terlepas la intro citer tu..but..tak pe lah..
the movie was fun. Megamind..hehehe...
gelak2 tgk..sedih..
owh ada scene tu..bila die kena reject ngn that girl..
hurm...:(sedih kan megamind?
i know..i know how it felt..rejected..hhuhuh.not only by a girl that u love..but their family as well...hehehe..
anyway never mind that...huhuh.....the movie was fun to watch..hehehe...

the next movie is Harry Potter part 1..
huhuh..sy bukan pembaca novel harry potter.
tp saya layan cerita die.....
that's why tak sabar nk tunggu yang ni..since last week..nk kuar tgk tak jadi2..dari ada duit smpi takde duit..hahah..
the movie is ok...but slow sikit...
but it was fun to watch too..
cuma benda yang tak best hanyalah..
aku duduk di sebelah obese people..
bukan niat untuk menghina..
but seriously..
her smell?Ya Allah...tuhan je tahu...
dah la tgn die smmpi ke dada aku..besar amat this lady...around my height...
but obese...can u guys imagine how big she is??plus with the smell...urgh...
and she kept eating n eating n eating untuil the movie's finished!!!
argh!haiyo...

the movie was finish at 3:50 like tha.t
so the next movie is Malaysian movie..
malay movie..
Nyangkung!!!my friend recommend it to me...
thanks to Nan n Chaq...
hehehe.
Nyangkung start at 5 so i still have hour to go..i walk around the mall...
i sit outside...
fell asleep.....
terkejut mcm nk terjatuh dari kerusi..(malunya..)
tp terlelap tak sampi 10 minit pun..but it was refreshing!!!
then sambung lagi jalan2.....
jumpa si rafi n kekasih hatinya ida..
buat apa tah...dating la tempat lain..huhuhu..

so the movie start at 5 n finish at 6:30..
shoot!i'm working at 7...argh..i need to hurry!!!
balik rumah..change my outfit...
then went to work......
i'm working till 12..
the last customers was a girls..
a sweet nice beautiful girls...
2 of em;' actually..
nk order air..but the POS dah tutup..
so tak dapat la dorang order..
tp fikir2 balik.kenapa tak amik je order tu.
senang ckp bagi air free la..
awek cun kot!!!
haiyo..
never see her before..
i guess she's not from around here....
bukan niat apa2 pun..
maybe sebab hati ni da tutp kot..
sebab tu tak terfikir nk offer apa2 kat this girl taid ke..
hahaa...
Lame..Loser....
biarlah..
maybe umur 40 nanti baru carik pengganti.
ada ke?nak dgn si tua???
huhu...
it's ok..:) right now,..
i need to focus on my own life...
sibuk nk fikir hal org lain buat apa kan?
mcm la dorang fikir pasal kita betul tak?
manusia ni semua selfish..
:)
bila takde apa2..kat situ la die bergantung bergayut..
bila ada bena yg die jumpa..
terus lupakan..hehehe...
(di tujukan khas untuk aku sendiri..tepuk dahi jap!)
heheh..
ok la..panjang lak tulis hari ni..penat da ni...esok kea middle lak..
tp malam aku balik kajang..weeeeeeeeeeeee
assalamualaikum!