Friday, 18 December 2009

kembali.....

i'm back...its been a while....lama gak rasanya tak update blog ni..walaupun tak la smpi sebulan kot...ye ke?tah xhengat..mmg xsampi sebulan pun.....
last tak silap saya..
tak de mood nk tulis sebab kecewa dgn ALAM 2009...
well,..that is true....
now..biarkan la yang lepas tu...
aku tak nak kenangkan lagi..
terlalu banyak kontroversi yang terjadi.....
sekarang aku di shah alam....
balik dari alam hari khamis last week,...aku g dobi cuci sendiri...
basuh semua baju2 tuk ready esoknya....
aku kena ke sarawak plak....
sekretariat fakulti aku buat program pembangunan organisasi(PPO) di uitm sarawak..
aku pun terlibat sama....so kena la pergi....
tgh2 cuci tu..aku g cyber cafe jap.nak print something.
alih2..fuad dtg kat dgn muka sedih kata...
"ben,.ada berita malang tok ko."aku tanya..:apa die?"
fuad pun jawab" motor ko kena langgar" sambil memberikan aku cebisan brek depan aku yang patah.....aku pun terus hangin....dah la hangin sebab hal yang satu tu mmg xhilang2 lagi..
ni sebab benda ni plak....
ya allah..dugaan2,.....
dari situ bermula semuanya...
aku lepak di rumah kawan aku di jalan ambar sec7 malam tu..lepak je..xboleh tidor...seram tido situ...kekekeke....
smpi la pukul 5 pagi aku tahan ngantok aku..sebab n kejotkan fuad....nk kena hantar aku ke LCCT..kami pun gerak la..aku yang bawak...dgn mengantuknya,...
sejam perjalanan..sejuk tak yah cakap la pagi2...grrrrrrr....
jalan aku nampak bengkang-bengkok...highway straight je kan???
huhuhu...
akhirnya aku sampai.....
aku lepak mcd jap sambil tunggu time nk check in..
lepas tu.....aku pun terbang d awan biru untuk menjejakkan kaki ku ke tanah airku...
TAPI!!!!!!!!!!!!!1st time dlm hidup aku,..aku xpernah terkejut n cuak naek flight...
bodohnya kapten kapala terbang tu....
aku xtau die amek lesen terbang kot hari tu..
die landing mcm die hempaskan kapal terbang kami naek...
siap ada budak kecik tu ckp apa..
"mami,...mami..this plan is gonna crach!"
bayangkan la muka2 penumpang yang laen...
pergh...
sume pucat sebab kapten tu landin gmacam tu....
ya allah.....pilot mcm tu pun ada ke?kesian kapal terbang tu...
sampai sana..aku pun jumpa kawan2 yang laen..and program diteruskan....
aku smpi pada hari kedua disitu....
tapi sejak aku sampai..
fikiran ku ligat menanyakan sesuatu...apa yang istimewa sgt aku nk pergi jugak ikut ke sarawak?
dah tentu semua tempat aku dah pergi..hahaha..aku sendiri pelik...
so,..bermula la lagi sekali chapter aku yang boring...
kakakaka
ke sana ke mari.yang xboringnya amik gamba rje la..tp sebab dah mmg boring...
berterusan la boringnya...
yang membuatkan pemergian aku ke sarawak xbest jugak lagi...hari ketiga aku demam..kepala pening2..badan sakit2..aku sejuk...tgh panas [un aku kesejukan..apa kes...
aku suh driver bas hantar balik itm.aku tido je sepanjang hari...lagi elok...
sampai la hari ni...demam dah ok...
cuma batuk je makin teruk.
sabar...itu dugaan...penghapus dosa2 kecil ku...
tapi,..ada satu yang bermain di dalam fikiran ku sekarang ni...
adakah aku akan teruskan jawatan aku di dalam sekretariat ni?
mampukah aku membawa tanggungawab yang besar ini di samping aku menuju ke zaman pengakhiran aku belajar di UiTM Malaysia ni...
aku rasa,...dan hati aku,...akal ku..kuat mengatakan aku akan meletakkan jawatan..tapi biar masa yang menentukan....

2 comments:

AkuBukanSOFIAJANE said...

wah, banyaknye cerita yang menguji.hee.bestnye bercuti2 malaysia.enjoys sebelom menuju ke part 08 yang lagi thrill.=)

Putera Katak said...

huhuhu..
itulah ujian....selagi mampu di hadapi...selagi itu ujian akan turun...:)
fightin'!