Friday, 20 November 2009

its friday~~~

well,..its friday...tp malangnya..tadi dpt berita yng xbest..sabtu ahad ni aku kena masuk ofis.kerja...ada client nk draft for tender this monday..adoi..baru plan nk bangun lambat esok...tp xpe la...aku gak yang gatal nk stay until this 26 kat company ni...sian kat dorang...
ina dah start cuti dah hari ni..cuti kawin...so nanti tinggal intan ngn zack je..giler!!!xbole..jahat2 aku pun,...aku masih lagi d ajar oleh ayahanda dan ibunda ku untuk menjadi insan yang bertanggungjawab....so,..tahan je la lagi semnggu...
raya haji ni pun aku x balik...xtau kenapa....aku just nk rasa beraya sorang kot..giler kan?org sibuk nk raya ngn family..betul kat ckp ayahanda au kat my ex-fiancee..aku ni tak amik tau hal family..kenapa ek?aku pun xtau..adakah aku ni jenis lupakan family?hurm...
kadang2 aku rasa nk pergi jauh dari sini...bukan sebab memberontak ke apa..aku rasa bosan kot duk kat sini..buat benda ni semua..aku nk merasa kat tmpt org...aku n hidup d negara ok bukan negeri..negara orang...lagi jauh lagi bagus...jauh perjalanan,.luas pengalaman..ye ke?tah la..lebih kurang la kot...aku rasa aku d tahap nk hidup sendiri.berdikari...sakit.mmg sakit...tapi itu la kehidupan..kalau hidup nk senang je...xseronok..xkan ada cabaran...aku dah hadapi cabaran hidup dari kecik lagi....
aku igt lagi waktu diploma dulu....ada sat subject tu apa ek urban sociology kot...lecturer tu suh kami semua tulis something about our past until masuk U.....so aku tulis about my life....
i thought it was fun..tp x...aku tulis berapa page tah.....aku menangis sakan...depan pc member aku.....semua senyap xberani nk tegur..aku igt lagi nan kawan baek aku ni..die n baca..aku bagi la baca..die baca half perenggan page one je.terus xnak baca dah.dah sedey die kata...
hurm...aku lupa ke asal usul aku?aku xsedar ke aku ni org susah..bukan org senang..bukan org kaya.bukan anak dato'....yang bole beli apa je dorang nk..."pa,.i want car for my birthday present"boleh je...semua boleh bagi org kayakan???...tapi not for me...
aku rasa,...aku dah lupa asal usul aku kot...... :)
aku rindu aku yang dulu...aku seorang yang naif...tentang semua benda....perempuan,...club...duit...aku biasa ngn hidup susah...sebab tu kot aku rindu nk hidup susah....hahaha....i'm enjoying it right now...nk makan susah.nk kuar susah.sbb xde duit nk isi myk..
dulu...aku nk tegk perempuan pun xberani.jalan tunduk je....aku rasa aku bersih sgt time tu...jiwa,...hati..akal......but now???...aku pun xpasti....kenapa aku jadi mcm ni..like i said..it's life....tp kenapa aku turn out o be like this...aku rasa aku dah jadi mcm tak berguna kepada family aku....aku mcm losers.not a winners...aku xdpt tolong my dad pay all the bills...
aku xdpt nk belikan my mom gelang or rantai
xdpt nk bagi duit belanja kat adik aku yang still sekolah....
xdpt nk tunaikan janji aku kat ex-fiancee aku...:(...or gosh...
cuba teka?right now...air mata aku bergenang beb.....kakakka..gile kansiyes aku sensitif...
aku xtau kenapa aku membebel hari ni.....apa yang buat aku nk membebel..apa yang buat aku nk kenang masa2 silam aku tah.aku tak tau...
ma,..pa.....i'm sorry for not being a good boy anymore....i'm so sorry.....i;ll do better next time ok?
argh....xpelah..rasanya takat ni je kot....azan dah masuk dah ni..aku nk g solat.nak mintak ampun nk mengadap Tuhan yang Maha Esa..Allahuakbar~~~

5 comments:

i am wt i am said...

kamu..sbar k..hold on..b tough..

Putera Katak said...

huh?dah siap komen da?kakakaka...itu hari tu je..kenapa tah hari jumaat down..:) now da ok...

Mohammad Al-Aiman said...

roda-roda kehidupan ben
sumer org sama jer bende yg dilalui dlm hidup ni

jalan cerita sama
tp plot berlainan

u kno what i mean rite?

=)

Putera Katak said...

aiman...thanks again dude...
biasa la...
xde duit susah..ada duit pun susah...

..bunga.. said...

akhi..be strong..
itu je yg adq mampu ckp..
berusaha lah utk jdi yg lebih baek..