Sunday, 29 August 2010

23 August 2010

hurm....
bila fikir2 balik...kenapa aku tlis blog?mula2nya pasal A la..die yang suh buat blog...
aku buat pastu aku tak tau apa2..so,...lepas tu..aku fikir nk masukkan segala2nya dalam blog aku....
at least..kat sini aku lepaskan tekanan perasaan aku...
dulu..aku ada teman untuk berbicara...
sekarang???hurm...
well,...she's going to get married.....she must be really2 happy..yea!!!!!!!
i'm happy for her....for all this years...i am happy for her....as for me???
nevermind...pernah lalui....setahun jadi org tak betul...so,...
ada pengalaman la jadi orang tak betul utk kali ke-2...
thanks awak.(saya tak marahkan awak...mungkin ini mmg jalan takdirku...)

so,..bila fikir2 balik..baik aku letak apa yang aku buat tiap2 hari dlm blog ni..at least ada lah kenangan...owh ye..nanti aku akan masukkan kenangan2 auk bersama A dulu2....
kalau korang sudi nk baca baca la...kalau setakat nak baca..pastu kutuk2..baik korang pergi berambus..tak pun....g sembah patung2 cina ke....g batu caves ke..lagi baik..dari kutuk2 aku..
bukan korang dpt apa pun...

so entry untuk 23 August 2010....

aku bangn lambat hari ni...8:30...Isya' and Subuh aku hanyut...semalam badan aku tersangat2 penat..korang rasa lah sendiri ride dari kelantan ulang alik..naik motor lak tu..lain la naik superbike....ni naek serupa bike...mane la nak laju....
pagi ni aku msg2 dgn A.....
aku tak pergi kelas lagi...last week sebab penat la everything..
and this time...aku rasa reason aku nak pergi kelas dah takde...
sinar hidup aku hilang..
aku rasa kosong...aku malas nak buat apa2..
dulu bila tgk cerita cintan2 ni...pelik gak bila tgk org putus cinta ni..menangis..melalak2..yang lelaki nya pulak dgn malas nak bangun nya..malas nak keluar rumahnya...duk terperap je..rumah jadi bsuk la apa la...
rupa2nya mmg mcm tu ek?

sepanjang msg dgn A, mode aku untuk fight for datang balik......aku rayu A.macam2........
aku pertikaikan..kenapa die?kenapa that guy??
sampai last die ckp..
die nak kahwin dgn this guy,....and if aku persoalkan lagi benda ni,.she will stop being my friend...
Ya Allah...mcm tu sekali awak tak nak saya???
sanggup putuskan hubungan persahabatan ni kerana lelaki ni???
aku fikir..
biarlah...mungkin ini jalan yang terbaik untuk die..
and at least..aku tak kan terasa kehilangan die...
at least...aku masih ada die untuk mengadu..
tp aku ckp satu benda kat die......
benda ni ikhlas....
aku seikhlas2nya harap benda ni Allah yang satu makbulkan....
tunaikan...
"awak,...dgn lafaz Bismillah,....atas nama Allah,..saya bersumpah.hanya awak yang saya nak jadikan sebagai isteri saya dunia akhirat dan hanya awak je yang layak..."
(kata2 berupa doa ni aku buat waktu ni....aku pun tak tahu...esok lusa,.tahun depan..8 tahun lagi..mana tahu Allah bukak pintu hati aku..untuk mencintai orang laen...but for now...ini yang aku pasti..ini lah sumpah aku...)

dalam pukul 1, aku keluar jap pergi starbucks nak check jadual kerja aku...
and guess what?aku kerja hari ni...:( pukul 6-12...
A janji nk dtg...tapi,....dgn future husband die.. :( Ya ALlah...kuatkan lah semangat aku nanti....jangan biarkan aku tewas ya Allah.....
dalam jalan2 tu aku g kedai buku agama...ada satu buku ni..
aku dah lama sgt tgk..
nak hadiahkan kat A ni....
aku plan nak hadiahkan kat die bila kami kahwin...
tapi,..
memandangkan sekarang die nak kahwin untuk orang laen..
takpelah..
aku hadiahkan jugak lah..nanti kempunan..
mane tau esok lusa aku mati kena langgar lori ke...da tak sempat nak bagi kan???
tajuk buku tu...
"Wanita Solehah"
aku bungkus guna pape biasa je..kat rumah..
dalam tu aku ada tulis notes..
biarlah ..
hanya A and maybe future husband die je yang tahu.....
owh yeaku buat origami burung...
hehehe..dulu aku selalu buat origami burun gtuk die..
aku bagi gak.burung yang terakhir dari Kasyah.. :)

bila kat rumah,...aku tgk gambar2 lama..sebak,sedih..sayu.pilu.perit.menyesal,semua ada...
Ya Allah,..iniah balasan yang KAU berikan padaku???aku redha Ya Allah...tapi,...biarlah jodoh aku dgn A......

aku g kerja kul 5:30 ptg....mood kerja mmg takde lah....
aku diam je...kat starbucks tu aku ni selalu buat lawak gak..tp hari ni aku diam..
partners pun pelik...tanya aku sakit ke?
aku buka puasa...beli roti john...itu pun makan satu slice je..
selebihnya aku bagi Nabil....
aku tak sabar nk tunggu A datang...nak buat air tok die..
yea2!!tiba2 aku semangat...tapi kejap je la..

time tgh2 sibuk tu, kawan aku tegur.."Amy,.kawan ko datang"
aku tgk A dah smpi dgn lelaki tu...
mula2 tu happy..bila tgk lelaki tu darah aku menyirap smpai ke kepala...bukan marah kat die.
just menggelegak...
pastu aku rasa kecewa,sedih sgt2..aku tahan nak nangis..aku buat air tok die.
ice caramel macchiato...mmg aku tahan nangis....lepas tu aku g belakang amik hadiah die.
aku bagi sekali dgn air..
die terus keluar...
Ya Allah...sedih.perit...bisa...kalau jantun gaku ni nampak..mesti dah berlubang2 kena cucuk...
sakitnya..Allah.....Allah...
aku msg die lepas tu..
aku ckp....aku nak nangis sangat2 time tu....
die balas,..die faham...(tp die senyum je tadi.sangat bahagia...)
alangkah bahagianya kalau aku kat situ....

lepas A balik je..store jadi bz giler!!!!!!!!!
sampaikan manager aku yang hebat tu..yang boleh buat kerja banyak giler tu pun bising..tak larat....
sale mmg tinggi hari ni...and aku pun tak de short duit kat POS register...
Alhamdulillah....and bila time busy tadi...
aku boleh lupakan A sekejap..hurm...aneh....

time kemas2 cafe..
aku dapat msg dari A,...
A kata,..esoknya kami xdpt bukak puasa sama2..in fact, this is the last time we're gonna see each other,lepas keluar starbucks, saya menangis puas2 dalam kereta depan lelaki tu.saya malu,...and saya tak nak lukakn hati die lagi..hormati hubungan kami......

i was like..what???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!no!no!!no!!!!
please..
please dont do this to me..ya ALlah...
awak.kenapa????????
terduduk aku dpt msg tu.....awak..awak janji sampai bulan 10 kan??????
bulan 9 pun xmasuk lagi.ni kan bulan 10???????
awk tipu saya..awak tipu........
ya Allah...........

lepas kerja,...aku jumpa Yusof.he's a regular customer at starbucks....
seems nice to me..nigerian. i told him everything.
he told me he faced the same exact situation like that. all i need to do is be strong.(how??????)
it took him 4 months to forget about her.....(aku???4tahun?8tahun? Ya ALlah...berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi dugaan ini...)
but,..yang peliknya..lepas ckp dgn Yusof..aku rasa lega..
tak tahu lah die ckp sebab die keluarkan hadis2 nabi ke...
aku dah ckp dgn ramai gak org..tp yan gpasti aku menangis je memanjang..
tp dgn Yusof tak...
kata2 semangat die buat aku bangkit sekejap.....
die suruh aku stop berdoa nak mati....jangan....
stop..
kita ada agama...kata yusof...
it's not the end of the world..
and ayat yang paling aku suka die guna satu ni..
"if their parent don't like you, their sisters don't like you,.....the entire world don't like you being together........but believe me..if Allah say she's your wife...then she's gonna be your wife.all you need to do is be strong.ready for the worst.maybe Allah plan something big for you"
dgr kata2 tu aku tenang...
kalau betul la A jodoh aku...mesti akan ada sesuatu berlaku nanti...
tapi kalau tak,..aku kena bersedia...

aku balik dlm pukul 1 pagi....kawan2 rumah kol..risau aku buat benda bukan2...
anehnya..aku balik dah tak nangis dah...
aku rasa aman...thanks brother...
may Allah bless u and your family....
bila smpi rumah..aku update blog semalam la....
aku baca blog A tulis...
die mmg dah nekad nak tinggalkan aku...
aku ni past...lelaki tu future die..
sampai hati awak.. :(
tapi aku tak nangis...
aku hanya diam...tanpa sebarang kata....
penat sngt menangis kot beberapa hari ni..smpi nka menangi spun da xde mood...

aku keluar g tgk bola..Yusof kata.aku kena buat something tuk aku focus.biar aku lupa benda ni..
so aku decide nk g tgk bola...
team aku Liverpool main teruk!!!
mcm tau2 je hati aku gundah gulana..
aku nak sahur..
tapi...selera untuk makan tu takde...
hurm........
aku hanya berbekalkan sepotong roti john je la ni smpi esok?
semoga Allah membantu hambamu ini..
selamat tinggal blog...

7 comments:

ajlaahassan said...

haip kamu si abg ben....jgn sedih kay....team kiter menang arinih lawan west bromwich a....so no worries after this....kiter kan team liver...chill okeh liver pon ckp YOU NEVER WALK ALONE (YNWA).....rilex kay..pape kami ader....meet adek2 ...mari mari...

Putera Katak said...

hai adikku...
:) thanks for the support..
yup..you r right...
we will never walk alone...
:)
ada masa nanti kita minum2 ok?
bukak puasa ramai2 ke..
:)

..bunga.. said...

akhi~
no wonder akhi suoh adq bc entry akhi~
sorry sbb being so silence~i noe,as a sister,adq xpatut uat camtu kan~
im so so sorry~
adq phm perasaan akhi~furthermore,'dier' da nk jd milik org kan..hurmmm~
be tough ok~
HE noes what gud for you..and if she is menat for you,then she will be yours~be strong AKHI~

~syg.adeq~

Putera Katak said...

adeq,...
hurm..its ok...nvm..
i'm ok a bit now..tp for how long i dont know...
kwn akhi pernah pesan..lelaki senang je..hiburan penghilang duka..
tp,..apa yg boleh hiburkan akhi??kawan2?semua bz..penat..tak larat...
best friend?antara yang laen2..die la yang paling rapat..itu pun nak jadi hak orang dah..tak boleh nk rapat sgt... :(
so,...akhi hanya berserah..berdoa..jangan pesongkan akidah,..kuatkan iman..
biar ahi jadi lebih elok..

ajlaahassan said...

abg ben kami balik monday nih....hurrrmmm..

nudra said...

patut la semuanya mendung...
ada kisah rupanya... maaf, lambat mengetahui...
sy setuju dengan semua rasa... di persilakan..normal berperasaan begitu..
cuma "layak" @ x...bukan kita yg tentukan. Jgn bersumpah begitu. Allah maha mengetahui...xde perkara berlaku tanpa sebab dan tanpa izin-Nya..mungkin bukan sekarang...akan datang, siapa yg tahu baik buruk sesuatu peristiwa.

janji manusia....sekadar janji...
bersolat hajat & istikarah...lepaskan semua kenangan dengan izin Allah insyaallah...
jika terus ingin mencuba, ia sekadar melukakan hati sendiri...
Maaf jika terlalu panjang...sekadar memberi pandangan melalui pengalaman.

Putera Katak said...

en/cik nudra: terima kasih sebab memberi komen...:) i appreciate it so much...Alhamdulillah...my life is ok right now..kita kena teruskan hidup...doakan kebahagiaan so dia...kan lebih baik???hehehe...thanks again anyway