Wednesday, 30 June 2010

hari rabu 30 june 2010

hurm...semalam aku dapat berita gembira...
selepas bangun dalam pukul 9 pagi...aku on pc...maen fb jap..sambil2 tunggu pukul 10..
before that..akucuci muka..gosok gigi..mandi tak lagi ni...
lepas pukul 10 je.aku kol starbucks cawangan sec.9..
aku nk tau status aku mintak kerja kat situ dapat ke tak???
alih2 die ckp dapat...wah!!!!!!gembiranya....hehehe..mau tak..at least aku ada duit saku nanti..
part time job kan..sementara aku habisan final sem aku ni..
tak la aku susahkan ayah aku...sian die...bagi duit belanja aku lagi...duit rumah sana lagi..kalau boleh aku da tak nak mintak duit die...umur da berapa...:) masih mintak duit kat ayah...
isk3...
tapi..dlm masa yang sama ada perasaan tak senang gak..risau aku tak mampu bawak jugak kerja smabil belajar ni...sebab semester lepas menjadi saksi..aku xmampu nk bawak design ngn thesis sekali..plus subject2 laen....hopefully i can finish it this semester..no no no... i have to finish this semester...
kawan ayah aku ada offer kerja kat UK...hurm..interesting gak.tp tak dpt nk kerja la....sebab study lagi..kalau dpt g UK ok gak kan??kan?korang doa2kan lah ye...
lepas tu..aku baca la komik.....budget nk tgk cerita yang aku nanti2kan..
Lagenda Budak Setan...
dari pukul 12 nk tgk..aku jump ke pukul 2...smpi la ke pukul 4..
aku da stop maen pc..alih2 hujan???????????adeh!boleh lak hujan..hurm...
so aku buat keputusan aku nk tidor.....
bangun dalam kul 6:30 mcm tu la......
bila fikir2 balik..cerita yang aku nk tgk tu xlama lagi kaan habis kat pawagam...mcam mane ek?
isk..tak boleh jadi ni.aku kena tgk gak....
so aku pun tgk....berbekalkan nasihat kawan aku yang tau aku gila membaca novel budak setan ni...
"mi,..jangan mengharap sangat ngn cerita ni..nanti ko kecewa.."
so bila aku tgk...apa yg disampaikan tu betol...agak mengecewakan.....semua benda nk dcepatkan...smpi benda2 yang tak patut nk tunjuk pun d tunjuk..klimaks takde...s,..aku budget aku menangis la berjujuran air mata tgk cerita ni....tapi tak....aku selsema sebab sejuk giler dalam tu!!!!!!org tak smpi 10 org tgk...hehehe....kesimpulannya..cerita lagenda budak setan mengecewakan aku...tp takpe..at least aku dpt tau aku ada kerja part time...hehehe....
balik tu..lepak kat kedai makan Barra...sec 7..lepak ngn dila,chaq,acap n awek acap..dila nk balik K.T dah next week..balik terus..katanya...tak dtg2 lagi..ala...tak dpt sakat si penakut ni lagi...kalau tak Ya Allah..penakut yang amat...hehehe...
sambil2 tgk bola....aku budget jepun meanng..tp takde luck..papehal pun...
korang (jepun n korea selatan) membuat kami rakyat asia bangga..bila la malaysia akan jadi mcam korang..mesti sangat indah saat tu..aku harap sgt sebelum aku meninggalkan dunia ni..aku sempat tgk malaysia bermain di worldcup dan bagi cabaran seperti korea n jepun...
huhuhu...lepas tu..balik rumah..aiman n rafi dtg rumah..apa lagi..berentap luak ngn PS2..
dgr citer si aiman kalah PES ngn rafi..hahaha..sorry aiman..terbocor rahsia...hehehe...
and then aku g tgk bola lagi...my last team standing in the tournament....
Spain...go go spain!!!!yes!spain menang...1-0..walaupun hanya 1 gol..tp sgt bermakna..permainan Spain pagi tadi sgt hebat.permainan sebuah negara juara eropah...:) itu je la yang aku buat..smpi la ni..tak tido2 lagi..adoi..mata2..............

2 comments:

nudra said...

x besh yer... lagi baik baca novel kan...huhuhuhu

Mohammad Al-Aiman said...

aku tak kisah ben rahsia bocor.
wahaha
ni da keje starbux leh la aku lepak slalu sana

choc chip satu!
wahaha
=D

p/s : nnt boley repeat pes tu lg..wahahaa..