Friday, 25 June 2010

teman,sahabat,kawan,

"The better part of one's life consists of his friendships."
- Abraham Lincoln-

entri kali ini mengenai teman, sahabat ataupun kawan. aku rasa aku tulis benda ni pun sebab malam tadi kot. yelah...sejak habis je final..semua kawan2 sekelas aku balik ke rumah masing2.....aku je yang masih di shah alam ni...nak2 pulak aku repeat satu paper....design...(mmg da tau repeat pun)....
nak dijadikan cerita....dari last week..aku sorang2 kat shah alam ni...rasanya da lagi kot...tp tak la serapat dengan yang laen2 ni...yang aku rapat2..close2 gitu2...semua takde......nan xde..chaq xde.....fuad xde.....ruwaidah takde......lala xde...duan xde....imran xde....amin xde.....hurm.mane korang...mmg tak nk balik sini ke????xpelah....(bukan merajuk....aku faham...korang da bosan duk shah alam ni..)

so,...bila this week...nan pun balik!!!weeeeeeeeee.seronok aku..die balik je terus ada aktiviti..keluar malam la...apa la...hehehe..tp kali ni balik2 je...malam tu die ajak pergi gym....smpi la hari ni...3 hari berturut2 kau..tak pernah aku g gym berturut2...dah la maen besi!!!!!!pergh!!!otot sakit tak yah ckp la....tp..yang peliknya..aku suka..hahaha..sakit2 otot ni rasa sedap la..aku enjoy sakit ni....itu satu hal la...yang kes atas treadmill...sebelum ni..tak leh lari...1st day jalan je.....2nd day jog sekejap2....hari ni aku jog lam ala non stop..pergh!!!!baju habis basah!!!!!
before g gym malam tadi.... si lala kol....
"abg ben, ni lala ni...lepak nk malam ni..makan pizza..lala belanja" lala ckp lebih kurang mcm tu lah..ak pun xigt...tp aku tolak..baca tu!AKU TOLAK!!!PIZZA lak tu.isk3..aku pentingkan gym lagi dari pizza..tak pnah aku tolak makanan...huhuhu....

pergi la gym..balik dari gym tu....singgah la beli nasi jap..yela...lepas bersenam..otot2 ni perlukan tenaga2 balik untuk pulihkan sel2 yang koyak tu kan....ruwaidah lak kol....
"abg ben....dah makan?nak lepak tak?jom.kat pizzahut.."
aku ngn nan pun on je...(makanan da beli ni...)
isk3...balik tu..aku ngn nan makan la dulu....
mmg cepat la makan..tak kan nk dorang tunggu lama kot kat pizza tu...
lepas makan .mandi teros la gerak jumpa dorang..
dorang kat kfc....pizza hut da tutup..huhuhu...takde rezeki la tu....

yang bestnya..kami borak2...macam2....mmg nampak sangat da lama tak jumpa....
banyak sangat isu yang kami borakkan..gosip sana..gosip sini...
aku ngn lala apa lagi..kenen2kan la si nan ngn ruwaidah ni..ruwaidah hanya mampu tersnyum malu...(malu tandanya setuju)..hihihi....
aku rasa seronok sgt..dah lama tak jumpa kan...
dorang dtg pun sebab master dorang...registration master dorang ni ada problem..itu tak pentingla..yang penting....dapat jumpa dorang ni..
aku rindu dorang ni...ye la....2 1/2 tahun bersama...menghadapi liku2 hidup di kampusp bersama2..mengadap peel2 lecturer yang pelik2.....
alih2 hilang mcm tu je...mmg la rindu...
sedar2 dah pukul 3:30 pagi!hamik!!!!!!!!!!!!!!!
hahaha..borak nya hal...itupun aku rasa..kalau tak tgk jam tu..mmg borak lagi la tu..sear2 subuh baru balik...
kalau ada keret..mmg confirm merayap la kami malam tadi...hihihi....

anyway...thanks kawan2ku..yang sanggup jadi kawan aku......
aku bukanlah sempurna.....
aku cuma insan biasa yang punya jiwa dan perasaan...yang punya akal dan fikiran.....
aku suka kawan aku..aku tak suka hilang kawan..aku pernah hilang kawan....
sakit..sakit sangat2....tapi sekarang dah baik balik..hehehehe...
flesh and blood brother...flesh and blood!!!!

owh tak lupa...thanks kepada lala and ruwaidah kerana belanja kami makan malam tadi...(sia2 je kalori aku terbakar malam ni..)
tapi takpe...demi kawan..aku sanggup buat apa saja...itu aku la..korang aku tak tau la..hahahaha...
jumpa lagi di entri yang baru.....daaaaaaaaaaaaaaaaa
assalamualaikum.........

4 comments:

A.L.A.M 2010 said...

weh ben..ko repeat ker??
apew2..kuatkan semngat...nnt ALAM leh jupe.

HAIRIEcerulean said...

ehem! PIZZA..ko tolak pizza!..pizza beb!..hhahaha

hekhekhek...

Putera Katak said...

hikhikhik..a'ah..aku repeat...tapi mmg dah agak...sebab aku give up...
heheheh...hebat tak aku tolak pizza?

y said...

urmmm... tolak piza??..hah..pada mulanya cm x caya jew kmu tolak pizza.. hahah.. tp mkn jugak kan??..walupun kmi dpt tglkn 4 slice je, kmu mkn smpi 3 slice..ishk3.. haha..tu la korg patutnye xyah g gym mlm tu.. dpt mkn pizza... ni pat mkn kfc je..ok gak la kan... heheh..:)) next time mkn pizza sesama k..aritu boring je mkn dgn lala, y face dia, dia face y..hahaha.. u r most welcme abg ben.. korg memang rock..hehehe..
BUT di dalam entri ni ada sikit kmu lebih disitu ye.. wahh..state name penuh ag ek... bengot lor.. huh~~~ aisshh... kenkadang kan..kamu ni kan.. ishk..